Reset_your_life-logo[1]

om helena

Det är jag som är Helena Söderlund, ena halvan av Reset your life. Jag föddes 1974 i Skorpionens tecken och växte upp i en liten by utanför Östersund. Jag är Socionom sedan 2002, träffade min man i Stockholm där vi fick två barn innan jag lyckades locka med honom till Östersund där vi nu bor i en klassisk sammansättning av barn, villa, volvo och katt. 

Jag älskar att dansa, umgås med min familj och samtala med nära vänner. Och framförallt älskar jag att utforska och förstå mig själv och andra, jag kan lägga hur mycket tid och engagemang som helst i att grotta in mig i hur vi förhåller oss till livet på våra olika och unika sätt. Jag har svårt för kallprat och mingel och ja, egentligen allt som känns ytligt. 

 

varför har jag valt att jobba med inre läkning & nystart av livet?


Man kan säga att jag har egna ganska tydliga brytpunkter med nystart i varje enskilt område i livet, men det var år 2002 när jag precis flyttat ihop med mannen i mitt liv som det avgörande skiftet skedde. När jag förstod skillnaden mellan att leva i en offerkofta och att aktivt välja hur jag vill må. Jag hade jag hittat hem med honom, och nu skulle jag inte behöva vara rädd och

orolig längre för med honom kände jag mig trygg. Jag kände att han ville ha mig som jag var, utan att jag behövde erbjuda något extra. Men så låg jag än en gång ensam med ångest och panik över att bli sviken och bortvald och annat som kunde tänkas hända bakom min rygg därute i Stockholmsnatten. 
Jag hade än en gång försökt få honom att ställa in sina planer med grabbarna utan framgång. Den rädsla jag kände var så stark och övertygelsens förtvivlan så stor samtidigt som jag inte hade något annat val än att stå ut... tills insikten bokstavligen slog ner inom mig. Jag HAR ett val! Jag kan välja att inte låta min smärta från förr påverka nuet! Jag kan välja att lita på honom. Jag behöver inte tvinga den här fina och ärliga mannen att anpassa sig efter mina gamla sår och min rädsla och otillräcklighet. Han kan inte läka mina sår. Han kan inte fylla mitt hjärtas hål. Det är inte ens hans jobb. Det är mitt jobb, mitt ansvar. Och där kom lättnaden, jag skulle sluta vara ett offer för min historia nu, en gång för alla. Min rädsla för att välja och ta ansvar för mitt liv skulle inte få förstöra vår relation. Ett så läskigt men befriande val som innebar min första medvetna nystart.
 


Jag kan inte säga att sen dess blev livet som en dans på rosor. Tvärtom, för med medvetenhet kommer alla gamla mönster och beteenden fram i ett obarmhärtigt ljus och det går inte att backa och bli blind igen. Men där och då började min avprogrammering och nystart mot mitt sanna jag. Det har tagit tid, det har tagit engagemang, investeringar och mod. När ens innersta skuggor kommer fram gör det ont men lättnaden när de omfamnas och möts med tålamod och kärlek är värd mödan. Som jag har ältat, rannsakat mig och mitt liv och som jag stått hjälplös inför livets draman många gånger. Det är så lätt att tro på det man upplever, tro att man är dramat och tankarna, för att inte tala om känslorna som tar över hela ens kropp.


Efter 7 år som kurator ville jag ha bättre verktyg, jag längtade efter att gå djupt i samtalen, göra skillnad på riktigt så 2008 började jag en intensivkurs i Hypnosyntes, en transformativ terapiform med rötter i NLP, the Work, Sedona och Hypnos som gav mig basen i det sätt jag jobbar på idag. Det jag inte visste då var att det oxå var en nystart på resan in till mitt sanna jag. Samtidigt som jag lärde mig dessa fantastiska metoder så gjorde de oxå ett inre jobb med mig. Plötsligt fick jag kontakt med delar av mig själv som jag inte ens visste att jag längtat efter. Jag mötte de sår, mönster och övertygelser som styrt mitt förhållande till livet med järnhand och befriades från ett bagage jag inte varit medveten om. Jag fick förståelse för att sår av 'bortvald' påverkat mitt förhållningssätt till andra och gjort att jag aldrig vågat tro på mig själv. Hypnosyntes hjälpte mig läka och mönstret bleknade bort. Den här kursen gav såklart mersmak så jag fyllde på med flera olika alternativa terapiverktyg och en certifieringsutbildning i Metamedicin som gav mig dels kunskapen om de bakomliggande orsakerna till sjukdomar men oxå en egen läkning av de fysiska bekymmer jag dragit på mig under åren.Nästa stora uppvaknande kom med Human Design som beskrev mig på ett sätt som var mindblowing!

 

Min dåvarande mentor introducerade 2013 mig i konceptet Human Design och det ruskade om mig ända in i grundvalarna av vem jag sannerligen är. Plötsligt fick jag en logisk faktakarta om mig själv som förklarade tex min omedvetna förmåga att förstå och läsa av andra som tidigare gjort att jag sett mig själv som otillräcklig, jag fick veta att jag blir ett offer när jag inte är sann med mig själv, bitterheten och hjälplösheten är en feedback på att jag inte lever som jag! Jag lärde mig att jag som är en Projektor inte är gjord för att arbeta långa många timmar om dagen och att jag behöver bli inbjuden för att nå fram med vad jag ser. Jag som känt mig så avvisad genom åren när jag velat guida och ge fina råd och det inte tagits emot. Det var alltså helt opersonligt! Wow! 

Med Human Design fick jag en förståelse för mig själv som jag aldrig känt och jag lärde mig att när vi nystartar oss själva i linje med vår Human Design så väcker vi upp vårt sanna jag och får stöd av livet att leva vårt högsta syfte. Sedan 2014 har jag utforskat och experimenterat med detta och steg för steg väcker jag upp mitt sanna jag, all offermentalitet och bitterhet har tinat bort till förmån för en sötma som gör att jag verkligen njuter av livet som jag. Allt jag lär mig om Human Design är fullkomligt hänförande och jag är helt frälst!

Jag vill bara lära mig mer och mer och jag fortsätter mitt utforskande av mig själv och andra och har oftast en kurs eller någon mentor jag jobbar med och för varje del jag väcker upp i mig ökar kvaliteten i vad jag erbjuder. Samma win-win sker i arbetet med mina klienter där jag lär mig mer och mer om hur vi bemästar livet till fullo.
 


2009 startade jag min firma som då fick heta Ditt sanna jag och aldrig hade jag kunnat gissa träffsäkerheten i det namnet! Jag har under dessa år mött mängder av människor med alla typer av bekymmer, symtom och trauman och fått förmånen att guida dem till klarhet och befrielse. Att vara företagare har som Projektor varit utmanande och att ha en kuratorstjänst att luta mig mot har varit en stor lättnad. Jag guidar människor i grupp och enskilt, har erbjudit Q&A livewebinar med fokus på metamedicin, jag har erbjudit individuella program av olika slag, jag har föreläst och inspirerat, haft samtalsgrupper och utbildningar, men framförallt mött människor en till en och jag fullkomligt älskar att vara med om nystart efter nystart och att se när förståelsen om vem man är landar och väcker upp.

När jag startade firman hängav jag mig till mitt livs syfte, att arbeta med att göra skillnad på djupet för människor. Jag ville hjälpa andra som också kört fast i livets draman till en nystart, till att leva sina sanna jag och med Human Design har jag konceptet klart för att kunna lära ut det oxå. Just nu går jag en vidareutbildning och planerar för kommande kurser och program.

Genom mitt egna utforskande om mig och läkning av mitt förflutna vet jag att vi inte behöver låta vår historia, vårt arv eller våra livserfarenheter definiera vårt liv här och nu. Vi kan ny- och omstarta vår upplevelse av livet hur många gånger som helst och samtidigt dra lärdom av det vi varit med om. Den trygghet det ger att veta att trots att livet krisar, så har jag alltid ett val, jag kan alltid välja att möta situationen och min reaktion fullt ut och det gör mig fri. Det vill jag dela med mig av. Det är min mission, att hjälpa andra till nystart av sin livssituation. Vem du än är, vad du än kämpar med så finns jag för dig.

 

vilka är mina klienter?


Du som känner att du kört fast i livet, hamnat vilse och behöver hjälp att reda ut och läka ut gammalt för se klart. Du som har kommit till ett vägskäl och vill välja Din väg. Du som är redo, är öppen och nyfiken och vill lära dig mer om vem du är och hur du bemästrar livet på bästa sätt. Generellt kan det handla om allt möjligt men för att tydliggöra så kan jag beskriva några exempel här.
Om du har svårt att stå kvar i dig själv i dina relationer, svårt att göra dig förstådd och kommunicera på effektivt sätt. Om du ofta sluter dig, blir frustrerad eller bitter och besviken. Du kanske också har låtit andras väl gå före ditt egna genom livet.
Om du har svåra erfarenheter med dig från din uppväxt eller traumatiska händelser som påverkar din vardag, kanske skapat ångest, fobier eller fysiska besvär & utmattning, eller gör att du drar till dig människor och upplevelser som inte gynnar dig längre.
Om du kämpar med din hälsa eller har svårt att tycka om dig själv och din kropp. Provar varje ny diet som dyker upp, slösar pengar på gymkort du inte använder osv
Om du kämpar med arbete, pengar och tid som aldrig räcker och känner skuld och hopplöshet över att inte räcka till.
Även om du inte strävar med just ovanstående bekymmer så tveka inte att ta kontakt så bollar vi din situation för klarhet.

 

vad gör mig annorlunda jämfört med andra terapeuter?


Jag är inte intresserad av att älta din historia eller analysera de draman du möter i livet. Många som kommer till mig är väldigt klara över vad problemen är så det behöver vi inte älta vidare om. Jag fokuserar på känsloprocesserna bakom det som spelas ut i din nuvarande livssituation. Jag vill hjälpa dig läka ut de bakomliggande grundorsakerna till dina problem. Jag använder mig av effektiva och transformerande metoder i kombination med den naturliga förmåga jag har som Projektor, att absorbera och fokusera på det som pågår inom dig och guida till befrielse samtidigt som jag ser och kan förklara sambanden på ett sätt som startar en förändring och läkning i ditt undermedvetna. 
Jag ger dig en djup revolutionerande kunskap om ditt sanna jag, en förståelse för vem du är här för att vara och hur du bemöter och förhåller dig till livet på ditt unika naturliga sätt. Det är rent, rakt, intuitivt och helt utan dömande, allt för att du ska vakna upp till den fantastiska människa du ÄR. Metoderna är främst Hypnosyntes, Human Design och Metamedicin men de är inte det viktiga utan det är hur jag använder dem i kombination med mitt unika jag, som gör skillnaden.

 

om du vill att jag hjälper dig, hur går du vidare?


Det enklaste är att kontakta mig via mail här med en kort beskrivning av din situation så återkommer jag med förslag. Är du osäker så skriv och fråga.